‹ Tilbage

Automationsteknolog - Event skal gøre unge og deres forældre klogere på både robotter, automation og speedway

Til august starter uddannelsen til automationsteknolog i Hedensted. Optagelse kan ske frem til den 5. juli, og en event den 22. maj på Hedensted-virksomheden Kjærgaard A/S skal lokke endnu flere unge til tilmeldingstasterne.

Den nye såkaldte uddannelsesstation er et resultat af regeringens udflytningsstrategi. Samtidig rammer den lige lukt ned i et stort lokalt behov for arbejdskraft med forstand på robotter og automatisering. Når man dertil lægger nationale og lokale mål om at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, er der grundlag for et vist forventningspres.

 

”Vi har et mål om 10-15 elever på første hold. Aktuelt er der 7 tilmeldte, og ved et nyligt uddannelsesarrangement i Horsens var der stor interesse. Vi regner derfor med at event’en den 22. maj for alvor sætter skub i tilmeldingerne”, fortæller Per Lunding, der er leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Hedensted Kommune.

 

Kombinationen af speedway, robotter og automation betyder blandt andet, at man den 22. maj kan møde nogle af Kjærgaards speedwaydrenge. En gruppe unge ansatte danner et speedwayhold, og de viser cyklerne frem samt fortæller om livet som speedwaykører og ansat på Kjærgaard. Netop Kjærgaard er en af de lokale Hedensted-virksomheder, der efterspørger automationsteknologer. 

 

Der bliver også en rundvisning på Kjærgaard for at få et konkret kig på virksomhedens robotter og automationsanlæg. Man kan desuden hilse på repræsentanter fra en række andre lokale virksomheder, og allerede da få en snak om mulighederne for praktik i forbindelse med uddannelsen.

 

Erhvervsakademi Dania orienterer om selve uddannelsen, mens Hedensted Kommune fortæller om det særlige ved at tage uddannelsen i Hedensted, nemlig det meget tætte samarbejde med virksomhederne og andre lokale aktører, fx ungdomsskolen og lokale iværksættere.

Event’en holdes tirsdag den 22. maj kl. 16.30-18.30 hos Kjærgaard A/S, Helge Nielsens Allé 10, 8723 Løsning og arrangeres i et samarbejde mellem Hedensted Kommune, Kjærgaard og Erhvervsakademi Dania i Randers. Uddannelsesstationen i Hedensted er direkte forankret under Erhvervsakademiet i Randers, hvor dele af den teoretiske undervisning også vil ske.

 

”Vi håber på at se masser af unge drenge og piger, der interesserer sig for robotter og teknologi, så vi kan sikre fremtidens produktionsindustri”, fortæller Borgmester Kasper Glyngø, der får fornøjelsen af at byde velkommen på event’en den 22. maj.

 

Læs mere om arrangement og tilmelding på www.campushedensted.dk under ”Gratis event”. Tilmeldingsfrist er fredag den 18. maj.

Invitation vedhæftet indeværende mail. Pressen er meget velkommen til deltage

 

For mere information:

Per Lunding, tlf. 2116 5201

Kim Bundgaard Jensen, Studiekoordinator/uddannelsesleder, tlf. 7229 1906

 

Med venlig hilsen

Britt Harboe
Kommunikationschef

Politik og Udvikling
Niels Espes Vej 8, 8722 Hedensted
Britt.Harboe@Hedensted.dk

www.hedensted.dk
M: +4524493767
D: +4579755572
T: 79755000